فشار آلایندگی بر سلامت شهروندان، حرکت به سمت تجدیدپذیرها یک ضرورت است
آسمان تهران از صبح پنجشنبه گذشته مملو از آلاینده دیاکسید گوگرد شد؛ شاخص آلایندگی SO۲ طی ۳ روز گذشته در سطح عددی ۳۵، ۴۰ و ۴۶ قرار گرفت. تجاوز این شاخص از تراز عددی ۳۰ به معنای «شروع مازوتسوزی یا دیگر سوختهای پر گوگرد» است. ناترازی انرژی بیش از هر زمان دیگری نیروگاهها را درگیر مازوت کرده و حرکت به سمت انرژیهای نو و تجدیدپذیر و تغییر ترکیب سبد انرژی ضروریتر از هر زمان دیگری است.
بخش عمده سبد انرژی اولیه کشور (بیش از ۹۵ درصد) در حال حاضر مرکب از گاز طبیعی و فرآوردههای نفتی است و باوجود ظرفیتهای گستردهای که در این زمینه وجود دارد، سبد انرژی اولیه کشور تقریباً به طور محض به سوختهای فسیلی هیدروکربوری متکی است.
به گزارش ایرنا، سهم فزاینده گاز طبیعی در سبد انرژی مصرفی در کشور طی دهههای اخیر موجب شده است که امروزه حدود سهچهارم از سبد انرژی مصرفی کشور از محل این حامل انرژی تأمین میشود و گاز طبیعی جایگاهی فراتر از یک حامل صرف انرژی در شکلدهی تمدن اقتصادی و شاخصهای اقتصاد ملی دارا باشد.
ظرفیتهای عظیم برای استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر مانند باد، انرژی خورشیدی، انرژی زمین گرمائی، بیوماس و سایر حاملهای انرژی تجدیدپذیر طی سالهای اخیر در کشور مغفول مانده و فشار رشد فزاینده مصرف انرژی در کشور در قالب تأمین انرژی اولیه مصرفی از طریق سوختهای هیدروکربوری مستقیماً به صنعت نفت و شرکتهای تابعه وزارت نفت منتقل شده است.