به گفته مدیرکل دفتر توسعه سامانههای مقیاس کوچک ساتبا به طور متوسط برای هر استان سهمیه ساخت ۳۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی در نظر گرفته شده که در این میان استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، اصفهان و کرمان جز استانهای پیشرو در نصب سامانه خورشیدی بودهاند.
بر اساس ابلاغ مصوبه معاون اول ریاستجمهوری برای احداث ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی ۵ کیلوواتی طی ۵ سال در سال گذشته و مبادله تفاهمنامه پنججانبه با مشارکت نهادهای حمایتی شامل کمیته امداد امام خمینی (ره)، سازمان بهزیستی، سازمان بسیج سازندگی و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاستجمهوری و ساتبا برای احداث سالانه ۱۱۰ هزار سامانه خورشیدی منابعی در بودجه سالیانه و از محل اعتبارات اشتغالزایی، پیشبینی و به بانکها ابلاغ شده است تا اعتبارات به این نهادها برای ساخت اختصاص یابد.
بانک مرکزی در سال نخست اجرای این طرح به پنج بانک شامل بانکهای ملی، ملت، سپه، صادرات و تجارت، ابلاغ و تکلیف کرد تا منابع مالی موردنیاز ساخت سامانههای خورشیدی در اختیار نهادهای حمایتی قرار دهد. در سال ۱۴۰۲، الزام پرداخت تسهیلات مذکور به همه بانکهای عامل ابلاغ و شرط اخذ ضمانت برای ساخت نیروگاههای خورشیدی حذف شد تا قرارداد خرید تضمینی برق توسط ساتبا بهعنوان تضمین مورد تأیید بانکها قرار گیرد.
نرخ خرید تضمینی برق برای خانوادههای حمایتی بهازای هر کیلوواتساعت به ۳۰۰۰ تومان افزایشیافته است و به عبارتی دیگر در سال اول اجرای این طرح، خانوادههای تحت پوشش، بدون هیچ آوردهای میتوانند ضمن پرداخت اقساط تسهیلات دریافتی، درآمد ماهیانه ۳۰۰ تا ۴۵۰ هزار تومان کسب کنند که این میزان در سالهای آینده به نحو چشمگیری افزایش مییابد. قرارداد خرید تضمینی ساتبا بهگونهای تضمین شده که هر سال این نرخ افزایش یابد؛ بنابراین پیشبینیها نشان میدهد که با این مدل مالی، سرمایه این خانوادهها کمتر از سه سال بازگشت داشته باشند و خانوادهها در روز نخست صاحب نیروگاه خورشیدی شوند.