افزایش سه برابری سرمایهگذاری در انرژی های تجدیدپذیر بعد از معاهده پاریس
در گزارشی کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (آنکتاد) اعلام کرد که سرمایهگذاری بینالمللی در انرژی های تجدیدپذیر، از زمان معاهده آبوهوایی پاریس در سال ۲۰۱۵ تقریباً سه برابر شده؛ اما این افزایش به کشورهای توسعهیافته معطوف شده است.
سیاستگذاران کشورهای OECD از روند کنفرانس سازمان ملل و دیگر مجامع دیپلماتیک برای تحتفشار قراردادن چین و هند برای تسریع انتقال خود از سوختهای فسیلی به جایگزینهای بدون انتشار کربن استفاده میکنند. دولت چین اهداف بلندپروازانهای را برای انتشار کربن خالص صفر تعیین کرده و قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میزان انتشار کربن خود را به اوج رسانده و تا سال ۲۰۶۰ به حالت خنثی کربن (انتشار خالص صفر) برسد. رشد برق تجدیدپذیر در سالهای اخیر شدت گرفته و میزان تولید آن در سال ۲۰۲۲ با ۱۴.۷درصد رشد، به ۴۲۰۰ تراوات ساعت رسیده که عددی قابلتوجه است.
افزایش سرمایهگذاری روی سیستمهای انرژی پایدار در کشورهای درحالتوسعه نیز برای دستیابی جهان به اهداف اقلیمی تا سال ۲۰۳۰ حائز اهمیت است. طبق ارزیابی گزارش آنکتاد، کشورهای درحالتوسعه، به سرمایهگذاری سالانه حدود ۷/ ۱ تریلیون دلار در انرژیهای تجدیدپذیر نیاز دارند. این کشورها سال گذشته ۵۴۴ میلیارد دلار سرمایهگذاری مستقیم خارجی در زمینه انرژی پاک جذب کردند. بر اساس گزارش رویترز، اقتصادهای درحالتوسعه شامل آفریقا، آمریکای لاتین و کارائیب، آسیا بهاستثنای رژیم صهیونیستی، ژاپن و کره جنوبی و همچنین اقیانوسیه بدون استرالیا و نیوزیلند هستند.