از صنایع داروسازی تا صنایع سیمان و فولاد از قطعی برق خسارات جبرانناپذیری دیدند. صنعت دارو بهعنوان یکی از صنایع حیاتی و درعینحال شکننده کشور، بهرغم وعدههایی مبنی بر مصونماندن از قطعیهای برق، از این بحران آسیب جدی دید. کاهش ۳۰درصدی تولیددارو در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، نشاندهنده عمق آسیبپذیری این صنعت استراتژیک است.
به گفته محمد عبدهزاده، رئیس هیئتمدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران، بر اساس گزارشهایی که کارخانههای داروسازی در شهرکهای صنعتی مختلف منتشر کردهاند، در شهرکهای صنعتی مانند محمودیه قطعی برق به سه روز رسیده و در شهرکهایی مانند شهرک بهارستان، قطعی برق بیش از دو روز شده است. این در حالی است که بنا بود قطعی برق برای صنایع داروسازی تنها یک روز در هفته باشد، ولی در اکثر شهرکهای صنعتی این زمان تا سه روز یا بیشتر نیز افزایش داشته است.
به عقیده این متخصص داروساز، بخش تولید داروی کشور یک بخش حیاتی است، ولی متأثر از قطعیهای پیدرپی برق، میزان تولیددارو در کشور با بحران مواجه شده است.
طبق آمار منتشرشده از سوی وزارت بهداشت، میزان تولیددارو در مردادماه امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته، ۳۰درصد کاهش داشته است که بخش مهمی از این افت تولید، ناشی از کمبود انرژی است که نیازمند توجه ویژه دولت است.
رئیس هیئتمدیره سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران بیان کرد: سال گذشته نیز جلسات زیادی با مجلس برگزار کردیم تا به این موضوع رسیدگی شود، اما در شهرکهای صنعتی زمانی که برق یک خیابان را قطع میکنند، نمیتوانند فقط به صنایع داروسازی برق برسانند.