ایران با داشتن بیش از ۲۵۰۰ ساعت تابش خورشید در سال، یکی از کشورهای با پتانسیل بالا برای استفاده از انرژی خورشیدی محسوب میشود. در حال حاضر ظرفیت منصوبه نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور به ۱۰۸۰ مگاوات افزایشیافته است. باتوجهبه اینکه ایران ۶۹۱۳ مگاوات نیروگاه خورشیدی تا ۲ سال آینده را در دست احداث دارد، ازاینحیث در صدر جدول جهانی سرعت توسعه نیروگاههای تجدیدپذیر قرار خواهد گرفت.
اگر سری به بازارهای اقتصادی و صنعتی کشورهای عراق، ارمنستان، جمهوری آذربایجان، کویت، قطر و بهتازگی بنا بر اعلام منابع رسمی در سوریه بیندازیم میبینیم که سطح وسیعی از قطعات مهم ایجاد یک نیروگاه خورشیدی از شرکتهای ایرانی صادر شده و در اختیار آنها قرار گرفته است.
به گفته علی شمس از کارشناسان حوزه تجارت سهم تولید پنلهای خورشیدی و دیگر قطعات مهم این فناوری به کشورهای عراق و کویت به درآمدزایی ارزی بیش از ۱۰ میلیوندلاری میرسد که مقدار بسیار قابلتوجه و مطلوبی برای اقتصاد انرژی تجدیدپذیر در ایران است. دولت به صادرکنندگان اجازه داده که فقط در ۸ ماه صادرات داشته باشند. باتوجهبه موقعیت جغرافیایی ایران، امکان صادرات انرژیهای نو به کشورهای همسایه وجود دارد و این کشورها خواهان دریافت انرژیهای تجدیدپذیر و تولیداتی همچون برق از ایران هستند؛ لذا در صورت مهیا نمودن شرایط لازم در بخشهای مختلف مرتبط با این موضوع میتوان انتظار داشت در آینده نزدیک به یکی از اصلیترین کشورهای صادرکننده برق حاصل از انرژیهای تجدیدپذیر تبدیل شویم.