گاز ارزان فولادیها را به سمت سیکل ترکیبی سوق داد.
شرکتهای فولادسازی پیشگام شدهاند تا به سمت احداث نیروگاههای برق پیش بروند. سهم حوزه فولاد در احداث نیروگاه هماکنون به ۱۲۴۸۳ مگاوات رسیده، به عبارتی صنعت فولاد در میان سایر صنایع جزو پیشگامانی به شمار میرود که اقدام به احداث نیروگاه کردهاند.
جهان به سمت انرژیهای خورشیدی پیش میرود و حتی در این راستا اعلام شده که تا سال ۲۰۳۰ میلادی، خورشید به یکی از مهمترین منابع انرژی برای تولید برق در دنیا تبدیل میشود. در ایران اما متأسفانه بهغیراز فولاد مبارکه، سایر شرکتهای فولادسازی همچون شرکتهای گلگهر، چادرملو و فولاد مبارکه عمدتاً واحد سیکل ترکیبی احداث کردهاند.
در کشور احداث نیروگاههای خورشیدی چندان مورد استقبال قرار نگرفته است. به دلیل وفور گاز در نیروگاهها از گاز که سوختی پاک به شمار میرود، استفاده میشود و در فصل زمستان و به دلیل بالارفتن مصرف گاز بخش خانگی، کارخانهها از مازوت استفاده میکنند که همراه با آلودگی است.
انتخاب نیروگاه سیکل ترکیبی در حالی رخداده که قیمت پنلهای خورشیدی کاهش چشمگیری پیدا کرده، سرمایهگذاری برای نیروگاه خورشیدی به ۱.۲ تا ۱.۴ برابر نیروگاههای سیکل ترکیبی رسیده است، ضمن آنکه پس از ساخت نیروگاههای خورشیدی، دیگر نیروگاه خورشیدی نیازی به سوخت ندارد، ازاینرو دیگر هزینه سوخت نیز نخواهد داشت.