بر اساس آمارهای اعلامی صنعت بیشترین سهم از مصرف برق در کشور را به خود اختصاص دادهاند. آنگونه که علی حیدری مدیر اجرایی انجمن صنفی کارفرمایی شرکتهای توزیع نیروی برق گفته در داخل کشور ما صنعت با سهم ۳۷ درصدی رتبه نخست مصرف برق را به خود اختصاص داده است. البته باید اشاره کرد که این مصرف عمدتاً به دلیل مصارف حاشیههای این بخش بوده و لزوماً مربوط به تولید نیست.
به گفته او، این رقم برای صنعت در جهان، با استراتژی افزایش بهرهوری تا ۱۲ درصد کاهش داده شده است. لازمه اصلی این کار در کشور ما و هرجای دیگر مدیریت یکپارچه انرژی و توسعه انرژیهای تجدیدپذیر است که این دومی بسیار مهم است.
در دنیا بخش حملونقل با ۳۲ درصد در صدر مصرف برق قرار دارد، سهم بخش مسکونی ۲۳ درصد و تجاری ۱۲ درصد است. ما در کشور ۴۰ میلیون ۶۰۰ هزار مشترک برق داریم که ۳۲ میلیون و ۴۰۰ هزار مشترک خانگی و ۵۵۰ هزار مشترک کشاورزی و ۲۸۴ هزار مشترک صنعتی هستند. یعنی باوجوداینکه تنها ۰.۷ درصد مشترکان متعلق به بخش صنعت است اما ۳۷ درصد مصرف دارد. اگر سهم منابع مختلف در تأمین بار سال ۱۴۰۲ را ملاحظه کنیم، ما حدود ۷۴ هزار مگاوات و ۳۵ روز پیک مصرف داریم.
بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان که در سال ۱۴۰۱ برای اجرا به دولت ابلاغ شده است، صنایع باقدرت مصرف بیش از یک مگاوات موظفاند معادل یک درصد از برق موردنیاز سالانه خود را از طریق احداث نیروگاههای تجدیدپذیر تأمین کنند. این میزان در پایان سال پنجم حداقل به ۵ درصد میرسد و در غیر این صورت وزارت نیرو موظف است درصد ذکر شده از برق مصرفی این صنایع را با تعرفه برق تجدیدپذیر محاسبه کرده و از صنایع اخذ کند. به دلیل افزایش هزینههای صنعت ناشی از اعمالشدن تعرفههای برق تجدیدپذیر سرعت ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر توسط صنایع افزایشیافته است.