تولید برق بدون کربن هرگز در طول تاریخ صنعت برق به این مقدار نبوده است. انرژی بادی و خورشیدی در دو دهه گذشته، سریعتر از آنچه کارشناسان تابهحال انتظار داشتند، شروع به رشد کردهاند. در اقتصادهای بزرگی مانند ایالات متحده و اروپا برق تولید شده با سوخت فسیلی در حال کاهش است و تحلیلگران انتظار دارند چین، بزرگترین تولیدکننده برق جهان، بهزودی کاهش تولید برق زغالسنگ سوز را آغاز کند.
بخش برق در حال حاضر بزرگترین منبع انتشار گازهای گلخانهای در جهان است. این وضعیت در زمانی که دانشمندان میگویند برای جلوگیری از سطوح خطرناک گرمایش جهانی باید مصرف سوختهای فسیلی کاهش یابند، انتشار کربن از بخش برق را افزایش داده است. برق مبتنی بر سوختهای فسیلی هنوز درحالرشد است. بیشتر تقاضای برق روبهافزایش از کشورهای درحالتوسعه سریع مانند چین و هند است، جایی که نیروگاههای زغالسنگ سوز جدید در کنار مزارع بادی و خورشیدی برای تقویت رشد اقتصادی هنوز آنلاین هستند، اما بسیاری از کشورهای صنعتی نیز بهاندازه کافی سریع از سوختهای فسیلی دور نمیشوند تا به اهداف اعلامشده تغییر آبوهوایی برسند.
در ایالات متحده و بسیاری از کشورهای اروپایی، تولید برق با سوخت فسیلی بهویژه زغالسنگ، سالهاست که کاهش یافته است. این مهم حتی در استرالیای متکی به زغالسنگ شروع به سقوط کرده است. تحلیلگران انتظار دارند چین، بزرگترین تولیدکننده برق جهان، بهزودی کاهش تولید برق زغالسنگ سوز را آغاز کند. این در حالی است که آینده آبوهوای جهان تا حد زیادی به اتفاقات بعدی بستگی دارد. کارشناسان بهطورکلی موافق هستند که نگهداشتن افزایش دمای کره زمین به کمتر از ۲ درجه سانتیگراد، هدف اقلیمی خود تحمیلی جهان است و در حالت ایدهآل تا ۱.۵ درجه، نیاز به کاهش سریع انرژی فسیلی دارد.