عدهای از شرکتها و فعالان حوزه انرژی باور دارند هرچند طرح کاپ ۲۸ برای سه برابر کردن انرژیهای تجدیدپذیر قابلاجرا است، اما تحقق آن آسان نیست. هدف سه برابر شدن، ظرفیت انرژیهای تجدیدپذیر جهانی را به معادل حداقل ۱۱ هزار گیگاوات در عرض تنها ۶ سال میرساند؛ یعنی بیش از ۲۰درصد بیشتر از پیشبینیهای بلومبرگ که در آن مقطع زمانی، حدود ۹ هزار گیگاوات اعلامشده بود. این به معنای افزایش سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر است که آژانس بینالمللی انرژی (IEA) ادعا میکند سال گذشته به ۶۰۰ میلیارد دلار در سطح جهان رسید.
فرانچسکو لاکامرا، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژیهای تجدیدپذیر گفت: «من نشانههای واضحی مبنیبر پیشرفت همهجانبه جامعه جهانی به سمت انرژیهای تجدیدپذیر نمیبینم.» از سوی دیگر واقعیت این است که این صنعت به طور منظم از پیشبینیهای گذشته در این زمینه فراتر رفته است و سرمایهگذاری و حمایت دولتها بیشتر از هر زمان دیگری روی آن متمرکز شده است. طبق گزارش اندیشکده Ember، انتظار میرود در سال ۲۰۲۳ تا ۵۰۰ گیگاوات به ظرفیت انرژی تجدیدپذیر در سطح جهان اضافه شود که در مقایسه با ۳۰۰ گیگاوات رشد در سال ۲۰۲۲، بالاتر است و در این مسیر، ۱۲ کشور از جمله چین، برزیل، استرالیا و ژاپن، از اهداف ملی و مصوب خود فراتر خواهند رفت. اندیشکده Ember اعلام کرد که ظرفیت جهانی انرژیهای تجدیدپذیر به نرخ رشد پایدار سالانه ۱۷درصد نیاز دارد تا اینکه تا سال ۲۰۳۰ به سه برابر برسد. از سویی دیگر، تأمین مالی توسعه انرژیهای تجدیدپذیر به چالشی بزرگ تبدیل شده است.
به گفته آژانس بینالمللی انرژی، سرمایهگذاری در انرژیهای تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ باید به بیش از دوبرابر تا بیش از ۱.۲میلیارد دلار در سال افزایش یابد تا ظرفیت آن سه برابر شود و در مسیری قرار گیرد که انتشار خالص صفر کربن را تا سال ۲۰۵۰ به دنبال داشته باشد.
در اینستاگرام “نیرو نویان” هم ببینید