فولادیها و سیمانیها نیروگاه خورشیدی را انتخاب کردند
ایران باوجود برخورداری از منابع عظیم انرژی، به دلیل افزایش مصرف، کاهش تولید و سیاستهای ناکارآمد، در تأمین انرژی موردنیاز صنایع و مردم با مشکلات اساسی روبهروست. میزان ناترازی گاز طبیعی در اوج مصرف، به ۳۱۵ میلیون مترمکعب در روز رسیده است که نهتنها به قطعیهای گسترده برق و گاز در فصول سردوگرم منجر شده، بلکه صنایع بزرگ مانند پتروشیمی، سیمان و فلزات را به تعطیلی یا کاهش تولید کشانده است. در چنین شرایط برخی از صنایع سیمانی و فولادی احداث نیروگاه تجدیدپذیر را بهعنوان راهکار حل قطع برق برگزیدند.
صنایع پتروشیمی بهعنوان یکی از مهمترین بخشهای تولیدی ایران که بهشدت به گاز طبیعی وابستهاند، از اولین قربانیان این بحران هستند. این صنایع که برای فرایندهای تولید به دما و فشار بالا نیاز دارند، به دلیل کاهش تأمین گاز، با کاهش تولید و افزایش هزینههای عملیاتی مواجه شدهاند. کمبود گاز در فصول مختلف باعث کاهش ظرفیت تولید واحدهای پتروشیمی شده و برآوردها نشان میدهد که عدمالنفع ناشی از این وضعیت، حدود ۷ میلیارد دلار بوده است. این کاهش تولید نهتنها بر درآمد ارزی کشور تأثیر منفی گذاشته، بلکه بهطورکلی از جذابیت این بخش برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی کاسته است.
از سوی دیگر، صنعت سیمان به دلیل کمبود برق و گاز در سالهای اخیر، بخش قابلتوجهی از تولید خود را ازدستداده است. تعطیلی کورهها و استفاده از سوختهای جایگزین مانند مازوت، علاوه بر افزایش هزینهها، منجر به آلودگی شدید محیطزیست شده است. برخی از صنایع سیمان و فولاد مسیری دیگری در پی گرفتند، سیمان ممتازان از جمله صنایعی است که دو نیروگاه ۵ مگاواتی و ۷ مگاواتی احداث کرده است. گلگهر نیز در فاز دوم نیروگاه خورشیدید ۱۰ مگاواتی خود را وارد مدار کرده است.
سلام از خبرهای جدید این حوزه باخبرم کنید لطفا