همزمان با جدیتر شدن گذار انرژی جهانی، متخصصان و کارگران فعال در صنایع مرتبط با سوختهای فسیلی، مشغول کسب مهارتهای جدید بوده تا بتوانند پاسخگوی نیازهای آینده صنعت انرژی جهانی باشند. به نوشته تارنمای شل گلوبال، مدتی است شاهد آن هستیم که کارگران فعال در صنایع مرتبط با نفت و گاز، همزمان با تضعیف شرکتهای نفتی، به فعالیت در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر رویآوردهاند.
شرکتهای بزرگ سوختهای فسیلی دنیا تنها در یک سال، ۱۵۰ هزار کارگر خود را اخراج کردهاند. این شرکتها همچنین در طول دو سال گذشته بودجه انقباضی را برگزیده و نیروی کار جدید بهمراتب کمتری را به استخدام خود درآوردهاند. لازم به ذکر است در همین مدت، طیف وسیعی از پروژههای مرتبط با انرژیهای پاک، بهسرعت گسترشیافته و زمینشناسان، مهندسان و کارگران فعال در شرکتهای بزرگ نفتی را به استخدام خود درآوردهاند.
خانه صنعت نفت دریای شمال، بهسرعت در حال تبدیلشدن به یک مرکز جهانی برای توسعه مهارتها و ایجاد فرصت برای کارگران نفت و گاز است که به دنبال یافتن مشاغل جدید مرتبط با پدیده انتقال انرژی هستند.
این مسئله همچنین درمان کارگران نفت و گاز در سایر نقاط جهان نیز قابلمشاهده است. بر اساس گزارش آژانس بینالمللی انرژی (IEA)، در حال حاضر حدود ۳۶ میلیون نفر در سراسر جهان در بخش انرژی کمکربن کار میکنند. آژانس بینالمللی انرژی پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۳۰، تعداد ۸ میلیون فرصت شغلی در زمینه انرژی پاک در سراسر جهان به وجود آید و مشاغل فعلی مرتبط با سوختهای فسیلی با کاهش ۲.۵میلیونی به کمتر از ۳۰ میلیون نفر برسد.
۲ دیدگاه
چه جالب، اول سرمایه گذاری ها به سمت تجدید پذیرها رفته، حالا هم منابع انسانی، آینده پیش رو حتما آیندهی تجدیدپذیرها خواهد بود
چه جالب، اول سرمایه گذاری ها به سمت تجدید پذیرها رفته، حالا هم منابع انسانی، آینده پیش رو حتما آیندهی تجدیدپذیرها خواهد بود
البته ایران اینجوری نیست، نفت و انرژی خیلی ارزونه