به نقل از دنیای اقتصاد : روزهای گرم تابستان را پشتسر گذاشتهایم و تا حدی نگرانی برای تولید برق پایدار رفع شده است، اما بسیاری از کارشناسان نگران کمبود گاز و استفاده از مازوت در روزهای سرد زمستان هستند.کارشناسان معتقدند که قبل از پیک تابستان و زمستان و قبل از آنکه زنگ خطر خاموشیها به صدا درآید، باید چارهای اندیشید و به فکر توسعه برق در این روزهای سرد بود که بیش از این دامن صنعت را نگیرد.
«اکونیرو» با «حمیدرضا صالحی» نایبرئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران، درباره گذر از تابستان امسال و چگونگی مدیریت خاموشی در روزهای سرد زمستان به بحث و گفتوگو نشسته است تا بتوان به راهکارهای کوتاهمدت برای پیشگیری از خاموشیهای زمستان پیشرو و تابستان سال آینده رسید. گفتوگوی زیر به تفصیل بحران مدیریت انرژی و راهکارهای آن را مورد بررسی قرار داده است.
امسال نیز از پیک تابستان و مصرف برق گذر کردهایم، البته همچنان مدیریت مصرف پیک زمستان با توجه به کمبود گاز را پیشرو داریم.آیا امکان دارد امسال نیز دوباره شاهد خاموشی برای صنایع باشیم؟ موضوع آن است که ما طی سالهای گذشته سبد انرژی خود را از جمله انرژی تجدیدپذیر و… تقویت نکردهایم و با توجه به در پیش بودن روزهای زمستان، چه راهکار کوتاهمدتی میتوان برای پیشگیری از این خاموشیها پیشنهاد داد؟
باوجود مدیریتی که در زمینه برق صورت میگیرد، همچنان هر ساله شاهد خاموشیها در نیروگاهها و صنایع هستیم. با این نوع مدیریتی که در صنایع انجام میگیرد، شاهد ضربه سنگینی به تولید، اشتغال و صادرات و تعهدات صادرکنندگان و در نهایت جیدیپی کشور هستیم.
به دلیل ناترازی در تولید و مصرف برق که ناشی از سرمایهگذاری نکردن در زمینه نیروگاهها بوده، تابستان امسال ۱۰ تا ۱۲هزار مگاوات ناترازی برق داشتهایم و زمستان نیز شاهد خاموشی به دلیل مصرف بالای گاز و کمبود آن خواهیم بود که این موضوع ناشی از عدمسرمایهگذاری در میادین گازی است و با توجه به این موضوع که همانگونه که تامین برق منازل در اولویت است، در زمینه گاز نیز اولویت با تامین گاز منازل است. در واقع در زمستان با توجه به این موضوع که نیروگاهها قادر به تامین گاز نیستند و مجبور به استفاده از مازوت میشوند در این فصل نیز به این دلیل با خاموشی روبهرو هستیم.