با وجود اتکای سنتی خاورمیانه به سوختهای هیدروکربنی هم برای مصرف انرژی داخلی و هم برای صادرات، خاورمیانه بهسرعت در حال تبدیلشدن به چراغی برای صنعت انرژیهای تجدیدپذیر، از نظر توسعه فناوری و همچنین پذیرش فعال است.
در اواخر مارس ۲۰۱۸، دولت عربستان سعودی و SoftBank ژاپن قصد خود را برای ساخت ۲۰۰ گیگاوات ظرفیت خورشیدی در سراسر عربستان سعودی تا سال ۲۰۳۰، با هزینه مجموع ۲۰۰ میلیارد دلار اعلام کردند. اگر حتی کسری از جاهطلبی این پروژه محقق شود، پیامدهای خیرهکنندهای برای انرژی خورشیدی در عربستان سعودی و کل خاورمیانه خواهد داشت. برآوردهای فعلی حاکی از آن است که دستیابی به این نوع دسترسی به انرژی خورشیدی میتواند سالانه ۴۰ میلیارد دلار در نفت و گاز کشور صرفهجویی کند و درعینحال مازادی برای صادرات فراهم کند.
پارک خورشیدی محمد بن راشد، بزرگترین پارک خورشیدی تک سایتی در جهان، در حال حاضر ۸۰۰ مگاوات دیگر ظرفیت فتوولتائیک را برای فاز سوم توسعه خود اضافه میکند. این پارک همچنین در اواسط مارس ۲۰۱۸ در فاز ۴ شروع به کار کرد که تا سال ۲۰۲۰ شاهد اضافهشدن ۷۰۰ مگاوات دیگر انرژی خورشیدی متمرکز (CSP) خواهیم بود.
ابوظبی قصد دارد تا سال ۲۰۲۶ چهار نیروگاه خورشیدی PV جدید با ظرفیت ترکیبی ۵.۷ گیگاوات توسعه دهد. پس از تکمیل، نیروگاه النور در سویهان، اولین سایت PV در مقیاس کاربردی در ابوظبی خواهد بود، موفقیتی که دولت آشکارا مشتاق تکرار آن با نیروگاههای بیشتر است.
عمان اولین پروژه بزرگ برق مستقل (PV (IPP خود را در مقیاس شهری مناقصه داد. هدف این پروژه ارائه یک تأسیسات ۵۰۰ مگاواتی واقع در ایبری، در حدود ۳۰۰ کیلومتری پایتخت مسقط، با هزینه تخمینی حدود ۵۰۰ میلیون دلار است. این اولین و مهمترین گام در برنامه دولت عمان برای افزودن حدود ۴ گیگاوات ظرفیت تولید انرژیهای تجدیدپذیر تا سال ۲۰۳۰ است.