دولت سیزدهم، در سال ۱۴۰۰ صنعت برق را با کمبود ۱۵ هزار مگاواتی برق تحویل گرفت و قرار شد با اتخاذ دو سیاست افزایش ظرفیت نیروگاهی و مدیریت مصرف، مشکل ناترازی را رفع کند. آمارها اما نشان میدهد که این صنعت در سال ۱۴۰۲، با کمبود ۱۲ هزار مگاوات ناترازی ۱۷ درصدی را پشت سر گذاشته است.
از ابتدای سال تاکنون میزان ۲۰۱۲ مگاوات که شامل ۱۰۵۶ مگاوات نیروگاه حرارتی جدید و ۹۶۵ مگاوات رفع محدودیت و افزایش توان عملی نیروگاههای حرارتی میشود، به بهرهبرداری رسیده است.
نیروگاههای سیکل ترکیبی بیشترین سهم را در تولید برق کشور دارند. ظرفیت نیروگاههای سیکل ترکیبی ۳۵ هزار و ۷۱۹ مگاوات است که سهم ۳۸.۹ درصدی از کل تولید را دارد. واحدهای بخاری با تولید ۱۵ هزار و ۸۲۹ مگاوات، سهم ۱۷.۲ درصد از تولید کل را به خود اختصاص دادهاند. واحدهای گازی نیز با ظرفیت تولید ۲۳ هزار مگاوات سهم ۲۳.۵ درصدی در تولید برق کشور دارند.
در مجموع واحدهای حرارتی (بخاری، گازی و سیکل ترکیبی) با مجموع ۷۴ هزار و ۸۷۸ مگاوات، ۸۱.۴ درصد از ظرفیت اسمی تولید برق را به خود اختصاص داده است.
سهم انرژیهای تجدیدپذیر با تولید یک هزار و ۱۲۰ مگاوات، حدود یک درصداست. نیروگاه اتمی بوشهر نیز که تنها نیروگاه اتمی ایران به شمار میرود، با ظرفیت یک هزار و ۲۰ مگاواتی، سهم ۱.۱ درصدی از ظرفیت نصب شده نیروگاهی ایران دارد همچنین نیروگاههای پراکنده و خود تأمین نیز ظرفیتی معادل ۲ هزار و ۴۸۵ مگاواتی دارند که شامل ۲.۷ درصد از ظرفیت تولید برق کشور است.
در حال حاضر میزان مصرف برق در کشور ۷۳ هزار و ۵۰۰ مگاوات است که در پیک مصرف با کمبود ۱۲ هزار مگاواتی روبهرو میشود. این عدد نشاندهنده ناترازی ۱۷ درصدی در صنعت برق است.