باتوجهبه ناترازی برق در کشور و همچنین ناترازی فزاینده گاز، توسعه نیروگاههای فسیلی پاسخگوی رشد مصرف نیست و ما ناگزیر به توسعه انرژیهای تجدیدپذیر هستیم. این توسعه نه فقط توسط سرمایهگذاران و در زمینهای بیابانی و منابع طبیعی میبایست انجام شود، بلکه مانند دیگر کشورهای دنیا مشترکان خانگی و صنایع نیز میتوانند به احداث نیروگاههای تجدیدپذیر بهویژه خورشیدی اقدام کنند.
تدوین و تصویب ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان در مجلس شورای اسلامی (دیماه ۱۴۰۰) و تدوین و تصویب آییننامه آن در هیئت وزیران (شهریور ۱۴۰۱)صورت گرفته است. ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانشبنیان بهصورت یک قانون چندبعدی تدوین شده است، بدین صورت که ازیکطرف، صنایع با دیماند بیشتر از یک مگاوات را ملزم به احداث نیروگاه تجدیدپذیر (یا خرید برق تجدیدپذیر از نیروگاههای تجدیدپذیر یا از تابلو برق سبز در بورس انرژی) بهاندازه یک درصد از مصرف برق خود میکند و از طرف دیگر، منابع حاصله را در سه بخش خرید تضمینی برق از نیروگاههای تجدیدپذیر توسط ساتبا، اعطای تسهیلات به صنایع برای احداث نیروگاههای تجدیدپذیر کوچکمقیاس و حمایت از آزمایشگاههای مرجع حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، حمایت از شتابدهندههای مرتبط و همچنین شرکتهای دانشبنیان حوزه انرژیهای تجدیدپذیر صرف میکند.
بااینحال به گفته سید محمدجواد موسوی، نایبرئیس انجمن سازندگان و تأمینکنندگان کالا و خدمات انرژیهای تجدیدپذیر (ساتکا): توانیر مبالغ وصولی را بهحساب ذینفعان واریز نکرده است، اعطای تسهیلات به صنایع و همچنین حمایت از آزمایشگاههای مرجع، شتابدهندهها و شرکتهای دانشبنیان انجام نشده است.