در سال ۲۰۲۳، بالغ بر ۵۵درصد انرژی تولید شده آلمان از منابع انرژی تجدیدپذیر بوده است. ترکیب تأمین برق یک تغییر عمده نسبت به سال ۲۰۱۸ داشت، زمانی که ترکیب برق این کشور حدود ۳۸درصد از زغالسنگ، تنها ۴۰درصد از منابع انرژی تجدیدپذیر و ۸درصد از گاز طبیعی تأمین میشد.
در این ۵۵ درصد، حدود ۳۱.۱درصد مربوط به باد، ۱۲.۱درصد به برق خورشیدی، ۸.۴درصد به زیستتوده و بالغ بر ۳.۴درصد باقیمانده از انرژی آبی و سایر انرژیهای تجدیدپذیر نسبت داده شد. همچنین آلمان به طور مداوم بیشترین انتشار دیاکسیدکربن را در اتحادیه اروپا از اوایل قرن اخیر داشته است که بخش بزرگی از آن از نیروگاههای زغالسنگ سوز نشئت میگیرد که ۷ مورد از آنها در فهرست ۱۰ آلاینده بزرگ دیاکسیدکربن اروپا در سال ۲۰۲۱ قرار داشتند. دولت آلمان که قبلاً خواستار پایاندادن به تولید برق با سوخت زغالسنگ در آن کشور شده بود، به این واحدها اجازه داده بود تا در طول زمستان به فعالیت خود ادامه دهند، زیرا آلمان همچنان به کاهش وابستگی خود به گاز طبیعی روسیه پس از تهاجم این کشور به اوکراین در سال ۲۰۲۲ ادامه میداد.
دو شرکت انرژی آلمانی اعلام کردند هفت نیروگاه زغالسنگ سوز خود را در تعطیلات آخر هفته عید پاک تعطیل کردند و بیش از ۳۰۰۰ مگاوات ظرفیت تولیدی را از شبکه سراسری خود خارج کردند. نیروگاههای زغالسنگ سوز تعطیلشده در مجموع بالغ بر ۲۱۰۰ مگاوات ظرفیت تولید داشتند. از طرف دیگر شرکت LEAG، مسئول استخراج زغالسنگ قهوهای در چهار معدن روباز Lusatian و پالایش زغالسنگ خروجی از معدن در پارک صنعتی Schwarze Pumpe در شرق آلمان اظهار کرد که دو واحد زغالسنگ سوز آن در Jänschwalde در ایالت شرقی براندنبورگ در نزدیکی برلین نیز تعطیل شدهاند و هزار مگاوات ظرفیت دیگر را نیز خاموش کردهاند.