طبق مقررات جدیدی که از ۱۵ دسامبر توسط مجمع محلی پایتخت ژاپن تصویب شد، تمام خانههای جدید در توکیو که بعد از آوریل ۲۰۲۵ توسط انبوهسازان ساخته شود، باید به پنلهای انرژی خورشیدی مجهز باشند. این قانون برای کاهش انتشار کربن خانگی به تصویب رسیده است. در حال حاضر تنها ۴ درصد از ساختمانهایی که قابلیت نصب پنلهای خورشیدی را در شهر توکیو دارند، پنلها را نصب کردهاند.
این دستور که اولین در نوع خود برای شهرداری ژاپن بهحساب میآید، حدود ۵۰ سازنده اصلی را ملزم میکند تا خانههای تا ۲ هزار مترمربع (۲۱ هزار و ۵۰۰ فوت مربع) را به منابع انرژی تجدیدپذیر و عمدتاً پنلهای خورشیدی، مجهز کنند.
در حال حاضر تنها ۴ درصد از ساختمانهایی که قابلیت نصب پنلهای خورشیدی را در شهر دارند، این پنلها را نصب کردهاند. دولتشهر توکیو قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ انتشار گازهای گلخانهای را در مقایسه با سال ۲۰۰۰ به نصف کاهش دهد.
ژاپن، پنجمین تولیدکننده بزرگ کربن در جهان، متعهد به دستیابی به هدف «کربن خنثی» (کربن خنثی به معنای حذف کامل انتشار گازهای گلخانهای نیست. کربن خنثی به توازن بین انتشار و جذب کربن از جو توسط مخازن کربن گفته میشود) تا سال ۲۰۵۰ است، اما بعد از فاجعه فوکوشیما در سال ۲۰۱۱، بهشدت به نیروی حرارتی زغالسوز متکی شده است. این مسئله هدفگذاری ژاپن برای «کربن خنثی» را با مشکل مواجه کرده است.