ضرر ۴۵۰ میلیوندلاری به صنایع فولادی در پی بی برقی
صنایع بزرگ مزارع برق تجدیدپذیر احداث کنند
محدودیتهای برقی که بیش از ۴ ماه تا اواسط مهرماه هم ادامه داشت، تولید ۸ماهه فولاد میانی کشور را حدود یک میلیون تن به ارزش بیش از ۴۵۰ میلیون دلار کاهش داده است. ۹۰ درصد این کاهش در تولید شمش فولادی رخداده است که نشان از تأثیر بیشتر بی برقی بر واحدهای کوچک و متوسط بخش خصوصی دارد. این کاهش تولید شمش فولادی در حالی رخداده که سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس ضمن ابراز تردید نسبت به صفرشدن سوزاندن مازوت در کشور، هشدار داده است که بحران فعلی ناترازی تنها با افزایش تولید از طریق احداث نیروگاههای جدید و تکلیف به صنایع بزرگ برای استفاده از مزارع پنلهای خورشیدی ممکن است.
جزئیات تولید محصولات زنجیره آهن و فولاد در ۸ماهه سال نشان میدهد بیشترین نرخ افت تولید زنجیره فولاد در ورق سرد با ۱۳.۲ درصد کاهش به ثبت رسیده آن هم درحالیکه هشدار افزایش واردات آن ماههاست که در حال اعلام است.
کاهش ۲.۸ درصدی تولید گندله سنگآهن همزمان با رشد ۹ درصدی صادرات آن موجب نگرانی تولیدکنندگان آهن اسفنجی از بابت تأمین مواد اولیه موردنیاز است.
ناترازی برق درعینحال ابعاد کمسابقهای در کشور پیدا کرده و باوجود چند بار قطعی برق مشترکان خانگی، در نهایت شواهد نشان میدهد که صنایع این بار در فصل سرد هم با بی برقی مواجه شدند. چالش ناترازی برق در ایران چنان در حال افزایش است که پیشبینیها نشان میدهند اگر برای آن چارهجویی کافی صورت نگیرد، در سالهای بعد دائماً بر شدت آن افزوده خواهد شد.