گرایش سرمایهگذاران به حوزه تجدیدپذیر بعد از ناترازی انرژی
ناترازی که اخیراً به یکروند اصلی در اقتصاد ایران تبدیل شده، احتمالاً تغییر در شکل و شمایل تولید در ایران را سبب شود. یکی از تأثیرات بلندمدت ناترازی انرژی افزایش توجه به انرژیهای تجدیدپذیر و تکنولوژیهای نوین است. سرمایهگذاران به سمت پروژههایی که مصرف بهینه انرژی یا استفاده از منابع تجدیدپذیر (مانند انرژی خورشیدی و بادی) را بهعنوان راهحلهای مقابله با ناترازی انرژی در نظر میگیرند، گرایش پیدا کردند. اقدامی که ممکن است موجب تحولاتی در صنعتهای مرتبط با انرژیهای نو شود.
پس از آنکه عباس علیآبادی بر مسند وزارت نیرو تکیه زد همگان گمان میکردند علیآبادی برای ساخت نیروگاه برنامه دارد، اما او با شعار توسعه تجدیدپذیرها همراه شد موضوع مهمی که در کشورهای پیش رفته بیش از یک دهه در حال اجراییشدن است. حتی وزیر نیرو از افزایش ظرفیت ۳۰ تا ۵۰ هزار مگاوات انرژی تجدیدپذیر سخن به میان آورد و اذعان کرد پیشبینی میشود تا پایان سال حدود ۵۰۰ مگاوات دیگر به ظرفیت انرژی تجدیدپذیر کشور اضافه شود.
خاموشیهای اخیر و ناترازی انرژی در کشور خود را نمایان کرده و به نظر میرسد بهترین راه برای آن توسعه و جایگزینی انرژیهای تجدیدپذیر باشد، اقدامی که وزیر نیرو در ابتدای امر بر آن تأکید داشت.
فراهمسازی امکان صادرات برق تجدیدپذیر در ایام غیرپیک، تخصیص زمین و تسهیلات به سرمایهگذاران در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر و… از جمله اقداماتی است که دولت برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر اجرایی کرده است.