۹۴ هزار مگاوات برق در کشور تولید میشود که فقط هزار و ۱۰۰ مگاوات آن از طریق انرژی تجدیدپذیر است. باتوجهبه شرایط بادی و خورشیدی کشور چشمانداز ۲۰ساله ما توسعه انرژیهای تجدیدپذیر است.
اقدامات عملی وزارت نیرو در دو سال گذشته برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر و هدفگذاری ایجاد ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در حوزه تجدیدپذیرها تا پایان برنامه هفتم، است.
به گفته وزیر نیرو از حدود ۷۵ هزار مگاوات تقاضای مصرف برق در اوج تابستان، حدوداً ۳۰ هزار مگاوات آن مربوط به دستگاههای سرمایشی است که با کسر این تقاضا، در ۸ ماه دیگر سال امکان صادرات وجود دارد. در این مدت تراز تولید نسبت به تقاضا بسیار مثبت است و این شرایط امکان صادرات برق را برای سرمایهگذاران بخش تجدیدپذیر فراهم کرده است.
به گفته محرابیان صادرات برق تجدیدپذیرها به سه طریق امکانپذیر خواهد بود یکی از طریق «خطوط ارتباطی» و «کریدورهایی» که وزارت نیرو و توانیر در اختیار دارند است و در روش دیگر سرمایهگذاران میتوانند رأساً اقدام و از طریق احداث کریدورهای اختصاصی که تحت مدیریت شبکه خواهد بود، برقشان را صادر کنند.
در دستورالعملهای تدوین شده، تمهیدات و سازوکارهای لازم برای عملیاتیشدن مصوبه دولت برای صادرات برق تجدیدپذیر دیده شده است. از جمله این که در بورس انرژی بازاری برای مبادلات برونمرزی جهت صادرات و واردات کشور فراهم شده و سرمایهگذاران برق تجدیدپذیر اعم از صنایع و نیروگاههای بخش خصوصی میتوانند از طریق آن اقدام به صادرات کنند. حتی در مواقعی که سرمایهگذاران نتوانند به دلایلی نظیر تعمیرات یا موارد مشابه، برق موردنیاز را تأمین کنند، وزارت نیرو از طریق بازار منطقهای برق یا تابلوی بینالمللی برق بورس انرژی اقدام به خرید برق و صادرات آن خواهد کرد.